Sophie er bare kvart italiensk, men gjennom sin karismatiske bestefar Cesare har hun en stor kjærlighet og stolthet for den italienske arven. Men når en journalist begynner å stille spørsmål om bestef ... Les mer
arens sympatier under krigen, må Sophie motvillig stille spørsmål ved hvor stolt hun egentlig burde være. Hun legger ut på en reise i fortiden som tar henne fra 1800-tallets Napoli til det italienske kvarter i London og en av krigens glemte tragedier. Og underveis lærer hun noe svært viktig om seg selv.
Sophie er bare kvart italiensk, men gjennom sin karismatiske bestefar Cesare har hun en stor kjærlighet og stolthet for den italienske arven. Men når en journalist begynner å stille spørsmål om bestefarens sympatier under krigen, må Sophie motvillig stille spørsmål ved hvor stolt hun egentlig burde være. Hun legger ut på en reise i fortiden som tar henne fra 1800-tallets Napoli til det italienske kvarter i London og en av krigens glemte tragedier. Og underveis lærer hun noe svært viktig om seg selv.
Ingen jul uten Alf Prøysen! Hver eneste jul leser vi Prøysens julefortellinger om teskjekjerringa, julenissetoget og den vesle bygda som glemte at det var jul, og noen av de mest kjente visene vi synger til jul, er også signert Alf Prøysen. I denne høytlesningsboka finner du de mest populære tekstene. Denne nye, reviderte utgaven inkluderer også blant annet Den vesle bygda som glømte at det var jul. Denne samlingen har illustrasjoner av Jens Ahlbom, Björn Berg, Kari Grossmann, Kjell Midthun, Borghild Rud og Jan Kåre Øien. Perfekt høytlesning i jule- og adventstiden.
Nyutgivelse av Hanssons kritikerroste dokumentarroman fra 1967 om krigsseilernes liv og skjebne under annen verdenskrig. Per Hansson var tidlig ute med å tale krigsseilernes sak. Denne dramatiske dokumentaren er fortalt effektivt som en film. Med hjerteskjærende skildring av enkeltskjebner og storkrigen som bakteppe tegner Hansson et bilde av konvoifarten som har tålt tidens tann godt. Fra bokens opprinnelige baksidetekst: Intet normalt menneske kunne seilt i konvoiene uten å bli merket for livet i større eller mindre grad og tusener av krigsseilerne har levd i «et fredens helvete» og kjempet en umenneskelig kamp for å opprettholde en vanlig borgerlig tilværelse etter 1945. Denne boken er bygget på samtaler med nesten et halvt hundre menn fra mange skip og farvann i krigens tid. En del av de mennene forfatteren har snakket med seiler fortsatt i konvoiene. De skriker om nettene og ligger alltid med åpne dører for å kunne «styrte på dekk». Anmeldelser fra 1967: Uhyre spennende, VG Den bør leses av alle, Aftenposten Den beste skildring av soldatens daglige liv under krig som er skrevet på norsk, Dagbladet
Av 4800 nordmenn i tysk krigstjeneste under andre verdenskrig falt nærmere 900. De fleste ble drept eller meldt savnet i krigshandlinger, noen døde også av sykdom, under opptrening eller av andre krigsrelaterte årsaker. Under mottoet «Min ære er troskap» hadde de avlagt ed til Adolf Hitler og Vidkun Quisling. Deres ære var troskap er en oppdatert, omarbeidet og utvidet utgave av boken De som falt. Den vakte voldsom oppsikt da den ble utgitt høsten 2009. For første gang ble det lagt frem en samlet oversikt over hvem de drepte frontkjemperne var, hvordan de ble drept og hvor de ble gravlagt eller meldt savnet. I årene etter den første utgivelsen er en rekke nye arkiver åpnet i Norge, Tyskland og Russland. Denne oppdaterte og utvidede boken inkluderer flere falne nordmenn som tidligere ikke har stått på oversiktene over personer drept i tysk krigstjeneste. Boken gir også et bredere innblikk i rekruttperioden, kampsituasjoner, livet ute ved frontstillingene og tiden etter tjenesten i Waffen-SS. Boken forteller også en historie om hva krig egentlig er. Her er det ingen helter. Krig er en kamp for å overleve. Deres ære var troskap handler om død, lidelse, smerte og sorg.