Nordmenn elsker grillmat. Det er så enkelt å bare slenge noen koteletter på knallvarm grillrist mens potetsalaten allerede står og venter på bordet. Og godt blir det. Men det finnes en annen måte å grille på som tar deg til grillhimmelen - barbecue. Mange kjenner BBQ som en amerikansk sørstatstrend med cowboyhatt og store, saftige kjøttstykker. Men man trenger ikke enorme griller og spesialinnretninger for et vellykket resultat. Hvem som helst kan få det til med det utstyret de har, og denne boka gir deg den enkle hemmeligheten bak barbecue. Her får du framgangsmåter for hvordan ulike kjøttstykker behandles på grillen for at de skal bli saftige og himmelsk møre, og få nydelig røyksmak. Boka inkluderer de norske klassikerne pinnekjøtt og svineribbe, og den viser deg så klart også hvordan du behandler fisk og grønnsaker på grillen. Du får dessuten vite når du bør gå for barbecue og når det faktisk passer best å grille på gamlemåten. Et eget kapittel med forslag til deilige og enkle sideretter er også med. Underveis får du servert tips og anekdoter, og ikke minst blir seige myter avlivet. Grill- og BBQ-bibelen gir deg BBQ på norsk. Fra nå av vil ordet grillmat få en ny betydning.